Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Webinars boordevol praktische adviezen en diepe inzichten

Geschreven door Sien D'Hooghe op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Bij De Ouders weten we hoe belangrijk het is om ouders van kinderen met een beperking te ondersteunen met de juiste informatie en tools. Daarom organiseren we dit najaar een reeks inspirerende en informatieve webinars, speciaal ontworpen om zorgouders te helpen bij de unieke uitdagingen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd.

Voor onze ouders zijn de webinars gratis via een kortingscode die je terugvindt in onze Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’. Of via een mailtje naar info@deouders.be. Uiteraard blijven de webinars van het laatste jaar ook nog voor jullie in replay beschikbaar. 

Hieronder vind je een overzicht van de aankomende online webinars:

Webinar: update rond zorgtoeslag

Wanneer? 24 september 20u

Reserveer dinsdag 24 september in je agenda voor een inspirerend webinar over de zorgtoeslag! Dit jaar zijn er weer belangrijke wijzigingen die de procedure efficiënter maken. Tijdens het webinar krijg je van team Zoë, het team van de Zorgtoeslag, een uitgebreide update over alle nieuwigheden. Mis deze kans niet om je kennis up-to-date te houden!

Webinar: update rond de zorgtoeslag

 

Webinar: Dubbel verdriet voor grootouders

Wanneer? 22 oktober 20u

Grootouder zijn van een kind met een beperking. Het brengt veel verdriet met zich mee. Dubbel verdriet. Verdriet om de dromen die je voor je kleinkinderen had, te moeten opbergen. Verdriet om jouw eigen kind dat je als mama of papa elke dag ziet worstelen met het zorgouderschap. Verdriet dat vaak geen plaats heeft om verteld te worden. Nochtans is het er. Dagelijks. Op allerlei manieren. En vaak in volle glorie. Rauw verdriet. Daar gaan we in dit webinar mee aan de slag. We hebben oog en oor voor jullie en reiken handvaten en tips en tricks aan over hoe hiermee om te gaan.

Ben je (groot)ouder van een kind met een handicap? Dan kan je dit webinar gratis bekijken met een kortingscode. Die vind je terug in de Facebook-groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ of vraag je op via info@deouders.be. Professionals betalen 30 euro.

Webinar: dubbel verdriet voor grootouders

 

webinar: Handvaten voor relaties, seksualiteit en intimiteit bij mensen met een handicap

Wanneer? 19 november 20u

Intimiteit. Zelfbevrediging. Seks. Het blijft nog vaak een taboe. Zeker voor wie een handicap heeft. Heel wat van onze ouders worstelen dan ook met deze thematiek bij hun kind. Je wil als ouder dat je kind gelukkig is, dat het ook het gevoel heeft geliefd te zijn. Maar hoe ga je met deze vraagstukken om? Wat als jouw zoon of dochter met een ernstige handicap ook een liefje wil? Wat als die verliefdheid niet wordt beantwoord? Wat als jouw kind zelf een kinderwens heeft? Wat als je kind vastloopt in de seksualiteitsontwikkeling? Hoe pak je dit als ouder aan? In dit webinar geeft een expert van Aditi vzw uitleg over hoe zij als organisatie hierin kunnen ondersteunen. Ze delen daarnaast een aantal praktische tips en inzichten zodat jullie dit gesprek op een respectvolle en ondersteunende manier met jullie kind kunnen voeren.

Webinar: relaties, seksualiteit en intimiteit bij mensen met een handicap

 

Webinar: Start nu al jouw vakantiepuzzel voor 2025

Wanneer? 12 december 20u

Het lijkt misschien een beetje vreemd om in putje winter te moeten gaan nadenken over de zomer van 2025. En toch is dit belangrijk. Zeker voor onze bijzondere gezinnen! De meeste organisaties starten in of vlak na de kerstvakantie namelijk al de inschrijvingen voor hun zomerkampen. En die zijn vaak meteen volzet. Wil je zonder zorgen de zomerregeling kunnen plannen? Dan volg je best ons webinar.

In het webinar geven we je een heel breed aanbod van gekende kampjes maar ook van nieuwe, leuke initiatieven waar jouw bijzonder kind meer dan welkom is. Daarnaast laten we je kennis maken met aangepaste vakantieverblijven voor een ontspannend verblijf met het hele gezin. We geven je ook voorbeelden van hoe je een gepersonaliseerde vakantiekalender kan maken. Ten slotte vertellen we je op welke tegemoetkomingen je recht hebt bij kampjes en vakantieopvang. Dit alles en nog zoveel meer leggen we jullie uit in dit bondig maar heel praktisch webinar. Want een zorgeloze vakantie, dat verdient iedereen!

Webinar: vakantiepuzzel 2025 voorbereiden

 

Voor onze ouders zijn de webinars gratis via een kortingscode die je terugvindt in onze Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’. Of via een mailtje naar info@deouders.be. Uiteraard blijven de webinars van het laatste jaar ook nog voor jullie in replay beschikbaar. Een overzicht van alle aankomende webinars en alle replays vind je hier:

Overzicht webinars

Kan je niet live deelnemen? Geen probleem!
Als je tijdens het webinar niet aanwezig kan zijn, kun je je toch inschrijven. We sturen je na afloop de opname, zodat je het webinar op een later moment kunt herbekijken. Schrijf je dus zeker in en mis geen waardevolle informatie!

Nood aan specifieke informatie of ideeën voor een volgend webinar? We horen graag van jou!
Heb je een onderwerp waar je meer over wilt weten, of ken je een inspirerend thema dat je graag behandeld zou zien? Laat het ons weten via info@deouders.be.

 

Schrijf je vandaag nog in en bereid je voor op een seizoen vol waardevolle inzichten en praktische adviezen!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord