Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Inclusieve speeltuinen in jouw buurt

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

In deze nieuwsbrief boordevol zomerse artikels geven we jullie graag een update rond inclusieve speeltuinen, wandelingen of activiteiten. Dat er elk jaar nieuwe inclusieve speeltuinen bij komen, doet ons deugd. Veel deugd. Vaak komen ze er op initiatief van enthousiaste ouders uit /deze groep. Waarvoor een dikke merci! 

VEEL MEER DAN ROLSTOELTOEGANKELIJKHEID 

Bij inclusieve speeltuinen denkt men vaak aan rolstoeltoegankelijke speeltuinen. Dat klopt. Maar er is meer. In een inclusieve speeltuin worden ook kinderen met een mentale, auditieve of visuele beperking geprikkeld om samen te spelen. In de nieuwe speeltuin van Lier is bijvoorbeeld het hele terrein ook omheind, met slechts 1 ingang die afgesloten kan worden. De paadjes en de meeste speeltoestellen zijn rolstoelvriendelijk. 

SPEELTUINKAARTEN 

In verschillende speeltuinen staan sinds kort ook speeltuinkaarten. Dankzij deze grote borden met pictogrammen kunnen kinderen met een handicap of anderstalige kinderen makkelijker communiceren. Via de pictogrammen kunnen kinderen aanduiden wat ze willen doen, hoe ze zich voelen, op welk speeltoestel ze willen gaan. 

Inclusieve speeltuinen in jouw buurt

Benieuwd naar andere inclusieve speeltuinen in jouw buurt? We lijsten ze voor jou op in een handig documentje. Ken je zelf een inclusieve speeltuin? En staat die nog niet in onze lijst? Stuur je ons de info dan zeker door? Via een mailtje naar info@deouders.be, via een FB berichtje of via 09/255.44.46. Zo maak je andere gezinnen mee gelukkig!

Download de inclusieve speeltuinen

Voluit in de natuur 

Trek je er graag met je kind op uit in de natuur? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Natuur en Bos. Verschillende gebieden beschikken over een heel aantal rolstoel- en buggyvriendelijke paden. In de Zwinduinen vind je zelfs een blindenpad! Je vindt hier alle rolstoeltoegankelijke wandelingen.

Uit met vlieg 

Nog op zoek naar een andere leuke activiteit voor deze zomervakantie? Dan moet je beslist eens kijken op de website van Uit met vlieg. Je vindt er tal van leuke gezinsactiviteiten waarvan sommige met extra aandacht voor onze gezinnen. 

Veel speelplezier 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord